4-8 ημέρες, αεροπορικώς με πρωινό

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λίγα λόγια…

Το Κάιρο είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και η μεγαλύτερη πόλη του Αραβικού κόσμου και της Αφρικής. Βρίσκεται κοντά στο Δέλτα του Νείλου, και ιδρύθηκε το 969 μΧ. Η αραβική επίσημη ονομασία της πόλης είναι Αλ-Καχίρα. Η μητροπολιτική του περιοχή είναι η 16η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ονομάζεται και η Πόλη των Χιλίων Μιναρέδων, ενώ έχει ταυτόχρονα και χίλια διαφορετικά πρόσωπα. Με γαλλικές επιρροές στην αρχιτεκτονική όπως το μοντέρνο κέντρο Midan Tahrir, τα στενά σοκάκια της Κοπτικής Συνοικίας, τα μεσαιωνικά τζαμιά και την πολύβουη αγορά του Χαν ελ Χαλίλ (Khan El Khalili ), εως το εκπληκτικό Αιγυπτιακό Μουσείο, όλα είναι εκεί έτοιμα να σας εντυπωσιάσουν. Και εάν αυτά δεν φαντάζουν αρκετά στα μάτια σας, λίγο πιο νότια σας περιμένουν οι συγκλονιστικές πυραμίδες της Γκίζα που χτίστηκαν για να στεγάσουν τις σορούς των Φαραώ Χέοπα, Χεφρήνου και Μυκερίνου, καθώς και η ονομαστή « Σφίγγα». Επίσης μην παραλείψετε να κάνετε την κρουαζιέρα σας στον Νείλο με ένα από τα τουριστικά μεν, όμορφα δε ποταμόπλοια που προσφέρουν φαγητό και θέαμα -δερβίσηδες, belly dancers κ.τ.λ. Την περίοδο του Ραμαζανιού, εάν βρεθείτε σε συντηρητικές γειτονιές, καλό είναι να αποφύγετε την κατανάλωση φαγητού ή ποτού, αλλά και το κάπνισμα, σε δημόσιους χώρους. Την ίδια περίοδο, ορισμένα εστιατόρια μπορεί να είναι κλειστά από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Τέλος το ιδανικότερο θα ήταν και μια επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια. Η τεράστια ελληνική επιγραφή στην είσοδο της πόλης που γράφει “Αλεξάνδρεια” σας καλωσορίζει !! O σύγχρονος επισκέπτης, εκτός από τα μνημεία, συναντά παντού το ελληνικό στοιχείο. Η βόλτα στο κέντρο της πόλης είναι αποκαλυπτική, καθώς σε κάθε στενό συναντά κανείς ελληνικές πινακίδες.

Η Αίγυπτος με τα αυθεντικά παζάρια της, τον ξεχωριστό πολιτισμό της και το μοναδικό της χρώμα, σας περιμένει να την ανακαλύψετε…

    Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

    HIGHLIGHTS

    Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και δείτε πληροφορίες για το κάθε αξιοθέατο.