6-10 ημέρες,αεροπορικώς με πρωινό

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λίγα λόγια…

Το Κέιπ Τάουν ή Πόλη του Ακρωτηρίου, είναι πρωτεύουσα και η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Νότιας Αφρικής. Από την κορυφή του Table Mountain έως το νοτιότερο κατοικημένο σημείο της Γης, η πιο εντυπωσιακή πόλη της Αφρικής προσφέρει εικόνες και εμπειρίες που εντυπώνονται στη μνήμη για πάντα. Πάνω από την πόλη δεσπόζει το εμβληματικό βουνό Table ύψους 1073 μέτρων και έχει ονομαστεί έτσι καθώς είναι χαρακτηριστικά επίπεδο στην κορυφή του. Στην παλιά πόλη αξίζει να επισκεφθεί κανείς ιστορικά μνημεία όπως την Ολλανδική Εκκλησία, το παλιό δημαρχείο, το κάστρο και τη γραφική συνοικία των Μαλαισίων με τα πολύχρωμα τζαμιά. Η παραλία Boulders Beach φιλοξενεί μια εντυπωσιακή αποικία με αφρικανικούς πιγκουίνους, είδος υπό εξαφάνιση, που φτάνουν περίπου τους τρεις χιλιάδες. Στον Εθνικό Δρυμό του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά στρουθοκαμήλους και μπαμπουίνους να περιφέρονται ελεύθεροι. Ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της πόλης, το περίφημο Waterfront. Μπαρ, καφέ, μουσικοί του δρόμου, εστιατόρια, σινεμά, μουσεία (μεταξύ αυτών, το εξαιρετικό μουσείο σύγχρονης τέχνης όπως και το εξαιρετικό ενυδρείο «Των Δύο Ωκεανών» (Ατλαντικό, Ινδικό). Το καταπράσινο νησί Ρόμπεν έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ενώ εκεί βρίσκεται η φυλακή όπου έζησε ο Νέλσον Μαντέλα για 27 χρόνια. Το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας, το νοτιότερο σημείο της Αφρικής, εκεί όπου τελειώνει η αφρικανική ήπειρος κι απέναντι αχνοφαίνονται τα παγωμένα τοπία του Νότιου Πόλου βυθισμένα στις αιώνιες ομίχλες. Σ’ αυτά τα νερά βυθίστηκε ο Ιπτάμενος Ολλανδός και τόσα άλλα πλοία. Πριν πάρει την ευοίωνη ονομασία της Καλής Ελπίδας, ο τόπος λεγόταν Ακρωτήρι των Καταιγίδων.

Το Κέιπ Τάουν είναι γνωστό και ως «Μητέρα Πόλη», όπως το αποκαλούν οι κάτοικοί του λόγω… παλαιότητας και σύμφωνα με τους New York Times, ο υπ’ αριθμόν ένα τουριστικός προορισμός παγκοσμίως…

Το Γιοχάνεσμπουργκ είναι η μεγαλύτερη και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στη Νότια Αφρική και ταυτόχρονα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκαουτένκ η πλουσιότερη επαρχία της Νότιας Αφρικής, και η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή νότια της Σαχάρας. Δεν είναι η πρωτεύουσα της χώρας αλλά στεγάζει το νοτιοαφρικανικό συνταγματικό δικαστήριο – το ανώτατο δικαστήριο της Νότιας Αφρικής. Το Γιοχάνεσμπουργκ είναι το κέντρο του εμπορίου χρυσού και διαμαντιών. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να κερδίσει έδαφος ως τουριστικός προορισμός και το κάνει με επιτυχία. Είναι πολύ ιδιαίτερες και μοναδικές οι αντιθέσεις της πόλης, κάτι που την κάνει πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα! Ο επισκέπτης που θα βρεθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ θ’ αντικρίσει ένα ιδιαίτερο μείγμα βικτοριανής και εδουαρδιανής αρχιτεκτονικής να εναλλάσσεται με μοντέρνους ουρανοξύστες, μεγάλες λεωφόρους που διασχίζουν καταπράσινα προάστια αλλά και ασφυκτικές «τενεκεδουπόλεις», πολυτελείς μπουτίκ δίπλα σε αφρικανικά bazaar.

    Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

    HIGHLIGHTS Johannesburg

    Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και δείτε πληροφορίες για το κάθε αξιοθέατο.

    HIGHLIGHTS CAPE TOWN

    Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και δείτε πληροφορίες για το κάθε αξιοθέατο.