4-8 ημέρες, αεροπορικώς με πρωινό

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λίγα λόγια…

Το Μαρόκο με πρωτεύουσα τη Ραμπάτ, είναι μια πολύχρωμη χώρα και πρωτόγνωρα εξωτική. Με μοντέρνες αλλά και μεσαιωνικές πόλεις, ψηλά βουνά αλλά και απέραντη έρημο και παραλίες, δαιδαλώδη παζάρια, αλλά και ήρεμες γωνιές. Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ισπανίας, στη βορειοδυτική Αφρική και αποτελεί ένα μείγμα της παραμυθένιας Μέσης Ανατολής, της βερβερικής παράδοσης και ευρωπαϊκών επιρροών. Ξεκινώντας από τον Βορρά με κατεύθυνση προς τον Νότο, θα συναντήσετε πανέμορφες αλλά και τόσο διαφορετικές πόλεις. Κάθε πόλη έχει την παλιά της πόλη, η οποία ονομάζεται Μεδίνα, και τη νέα, πιο σύγχρονη πόλη. Στην Μεδίνα βρίσκονται όλα τα παραδοσιακά μαγαζιά και το παζάρι. Από το Μαρακές, με τα καταπληκτικά παζάρια και τα boutique ξενοδοχεία, ως τη μοντέρνα και κοσμοπολίτικη Καζαμπλάνκα, την αυτοκρατορική Φεζ, με τη μεγαλύτερη Μεδίνα, ως το κρυμμένο διαμάντι του Μαρόκου την παλιά πόλη του Ραμπάτ.

Η Καζαμπλάνκα είναι η μεγαλύτερη πόλη στο δυτικό Μαρόκο, στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού που κατοικείται από περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους. Το δε λιμάνι της θεωρείται ο μεγαλύτερος τεχνητός λιμένας στον κόσμο. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πόλεις του Μαρόκου, η Καζαμπλάνκα είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη, με φαρδιές λεωφόρους πνιγμένες στην κίνηση, μια μικρή και μάλλον αδιάφορη medina, και μερικές μεγάλες πλατείες με φοίνικες εδώ κι εκεί για να σπάνε με πράσινες πινελιές το γκρι του τσιμέντου. Όπως, όμως, κάθε λιμάνι, η Καζαμπλάνκα μπορεί να μην είναι όμορφη, αλλά είναι ενδιαφέρουσα –κι αυτό την κάνει ένα από τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο Μαρόκο. Ανάμεσα στις δύο λεωφόρους, υψώνεται ο μεγαλύτερος μιναρές του κόσμου, αυτός του τζαμιού του Hassan II, που αγγίζει σε ύψος τα 200 μέτρα. Το εντυπωσιακό τζαμί βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, και μια ξενάγηση στο υπέροχα διακοσμημένο εσωτερικό του, με τους εξωπραγματικούς πολυελαίους από κρύσταλλα Murano και τις γιγάντιες πόρτες από τιτάνιο, κοστίζει 120 dirham που σήμερα αποτελεί το καύχημα όλου του αραβικού κόσμου.

Το Μαρακές, το οποίο έδωσε το όνομά του στην αυτοκρατορία του Μαρόκου, είναι ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα μιας μεγάλης ισλαμικής πρωτεύουσας της δυτικής Μεσογείου. Eίναι το μέρος εκείνο που έχουν στο μυαλό τους όσοι ακούγοντας για το Μαρόκο! Αρώματα μπαχαριών και μουσικές μυστηριακές, η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι το σημερινό Μαρακές έχει μεταμορφωθεί σε μια σύγχρονη εμπορική πόλη που παραμένει όμως μισή αφρικάνικη, μισή ευρωπαϊκή^ μισή παλιά, μισή νέα. Η Μεδίνα, η οχυρωμένη παλιά πόλη του Μαρακές (κόκκινη πόλη στα αραβικά) αποτελεί από το 1985 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η περίμετρος της αγγίζει τα 19 χιλιόμετρα, με ένα λαβύρινθο από souk (σκεπαστά σοκάκια ) στα οποία πωλούνται κάθε λογής αντικείμενα και στον οποίο θα μπορούσες να περιπλανιέσαι επί μέρες χωρίς να βρίσκεις την έξοδο, και με την περίφημη Djemaa el-Fna, το μεγαλύτερο υπαίθριο θέατρο του κόσμου.

Παζάρια, τζαμιά, παλάτια, χρώματα, αρώματα, χαμόγελα και εκφραστικά μαύρα μάτια κρυμμένα πίσω από τσαντόρ, μυστηριακοί Βερβερίνοι, έρημος, παλάτια… Ό, τι κι αν αναζητάτε το Μαρόκο θα σας μαγέψει…

    Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

    HIGHLIGHTS CASABLANCA

    Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και δείτε πληροφορίες για το κάθε αξιοθέατο.

    HIGHLIGHTS MARRAKESH