4-8 ημέρες, αεροπορικώς με πρωινό

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λίγα λόγια…

Η Τυνησία βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική, συνορεύει με τη Μεσόγειο θάλασσα, μεταξύ της Αλγερίας και της Λιβύης. Αποτελεί δε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της Αφρικής, με σαφείς επιρροές τόσο από την Ανατολή όσο και από τη Δύση. Το 40% της χώρας καταλαμβάνει η έρημος Σαχάρα. Την Τυνησία θα μπορούσε να τη χωρίσει κανείς σε τρεις βασικές γεωγραφικές περιοχές, κυρίως ως προς το φυσικό τοπίο, αλλά και ως προς την αρχιτεκτονική, τα ήθη και τα έθιμα, τον τρόπο ζωής, ακόμα και την κουλτούρα. Η βόρεια Τυνησία είναι η κατεξοχήν περιοχή της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας. Εδώ αναπτύχθηκαν κατά την αρχαιότητα οι σημαντικότερες πόλεις. Η κεντρική Τυνησία είναι αγροτική περιοχή, ή αλλιώς ο ελαιώνας της χώρας. Οι διάφοροι κατακτητές της χώρας έχουν αφήσει και εδώ κάποια ιστορικά μνημεία. Τέλος, ο μεγάλος Νότος της Τυνησίας, η απέραντη έρημος και οι οάσεις, είναι η άλλη όψη της χώρας, η πιο αραβική, η πιο ανατολίτικη πλευρά της. Εδώ, οι κλιματολογικές συνθήκες είναι διαφορετικές καθώς επικρατεί ζέστη σχεδόν όλο το χρόνο, ενώ οι εντυπωσιακές πεδινές και ορεινές οάσεις, οι chotts όπως ονομάζονται οι λαμπυρίζουσες λίμνες με το αλάτι, αλλά και τα φρούρια της Σαχάρας, δίνουν την αίσθηση ενός άλλου κόσμου, μιας άλλης εποχής.

Η Τύνιδα βρίσκεται στη βορειοανατολική Τυνησία. Πέρασε από την κατοχή των Φοινίκων, των Ρωμαίων, των Αράβων, των Οθωμανών, των Ισπανών, των Γάλλων και των Γερμανών και στο τέλος ανεξαρτητοποιήθηκε όπου έγινε και η πρωτεύουσα του κράτους. Αυτή η ιστορία έχει κάνει την Τύνιδα ένα μείγμα αρχαίων και σύγχρονων πολιτισμών. Η Μεδίνα, το παλιό ιστορικό κέντρο αποτελείται από στενά σοκάκια, τζαμιά, μαυσωλεία, παλάτια και αγορές. Η αρχαία πόλη της Καρχηδόνας βρίσκεται ακριβώς βόρεια της Τύνιδας, στην παράκτια περιοχή.

Η Χαμμαμέτ (Hammamet), από τις πλέον ανεπτυγμένες τουριστικές περιοχές της χώρας και πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Βρίσκεται λιγότερο από 70 χλμ. Βορειοανατολικά της Τύνιδας. Εντυπωσιακά ξενοδοχειακά συγκροτήματα κατά μήκος της ακτογραμμής, ατελείωτες παραλίες με λεπτή άμμο, θάλασσα σε αποχρώσεις τιρκουάζ, συνθέτουν το τοπίο της περιοχής. Πολύ όμορφη η παλιά πόλη, με νησιώτικη αισθητική (ενδιαφέρων συνδυασμός αραβικής και μεσογειακής παράδοσης), με το φρούριο της που βλέπει στη θάλασσα. Πολύ κοντά έχει χτιστεί και το καινούργιο κομμάτι, η Yasemin Hammamet: στην ουσία μια σειρά από παραθαλάσσια resorts, συν μια νέα καλοφτιαγμένη αντιγραφή Μεδίνα-αναπαράσταση της παραδοσιακής, με εστιατόρια, μαγαζιά αλλά και acqua land για τα παιδιά.

Μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες πόλεις όπως οι Douz, Tozeur, El Jem, Port el Kantawi, Jerba, Kairouan, Sousse, σε συνδυασμό με τους Τυνήσιους που είναι άνθρωποι φιλόξενοι, περήφανοι και καλόκαρδοι, έχουν μετατρέψει την Τυνησία σε έναν ελκυστικό κοντινό τουριστικό προορισμό που αξίζει να επισκεφτείτε…

    Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

    HIGHLIGHTS ΤΥΝΙΔΑ

    Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και δείτε πληροφορίες για το κάθε αξιοθέατο.

    HIGHLIGHTS HAMMAMET

    Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και δείτε πληροφορίες για το κάθε αξιοθέατο.